Pentru o experiență mai bună, vă rugăm să schimbați browser-ul la CHROME, FIREFOX, OPERA sau Internet Explorer.
Statiunea Felix cu apa unica in Europa

Statiunea Felix cu apa unica in Europa

Statiunea Felix cu apa unica in Europa

Statiune Balneo-climaterica Baile Felix-Oradea-Romania

Oradea este un oras situat în regiunea Crișana, județului Bihor. Oradea este unul dintre cele mai importante centre economice, sociale și culturale din partea de vest a României. Orașul este situat în nord-vestul țării, amplasat între dealuri pe câmpia Crișanei, pe malurile râului Crișul Repede, care împarte orașul în jumătăți aproape egale.Situat la aproximativ 10 km (6,2 mi) de Borș, unul dintre cele mai importante puncte de trecere de la granița României cu Ungaria, Oradea ocupă locul zece ca mărime dintre orașele românești. Se întinde pe o suprafață de 11.556 hectare (28.560 acri), într-o zonă de contact între prelungirile Munților Apuseni și câmpia extinsă Crișana-Banat.

Oradea se bucură de un nivel ridicat de viață față de alte orașe românești și se clasează printre cele mai locuibile orașe din țară. Orașul este, de asemenea, un centru industrial puternic în regiune, găzduind unele dintre cele mai mari companii din România. Pe lângă statutul său de centru economic, Oradea se mândrește cu un bogat patrimoniu arhitectural Art Nouveau și este membru al Réseau Art Nouveau Netwo.

Oradea este vizitata de multi turisti si datorita faptului ca in vecinatatea ei se afla renumita Statiune Baile Felix cu apa calda unica in Europa

Prima atestare a staţiunii datează din 1763 iar prima clădire a fost construită între 1766-1772, însă staţiunea începe să se dezvolte abia în 1885 când a fost realizat primul foraj modern la Izvorul Principal. „Nufărul termal” sau „floarea de lotus” este considerat simbolul staţiunii, fiind descoperit în anul 1789 de botanistul P. Kitaibel şi denumit în 1908 de către J. Tuzson, care face asemănarea cu nufărul de Nil. Planta a fost declarată monument al naturii în anul 1931. Apele din staţiunea balneo-climaterică Băile Felix au obţinut în 1896 la expoziţia mondială Medalia de Aur şi Diploma de onoare. Potrivit medicilor, apa termală poate fi folosită  atât în cura internă-crenoterapie – pentru anumite afecţiuni ale aparatului digestiv, stomac, intestine subţire şi gros, colecist ale aparatului urinar, afecţiuni metabolice şi endocrine cât şi în cura externă – balneaţie. Este una dintre cele mai bune ape de tratament antireumatic, pentru reumatism inflamator, degenerativ, sechele post traumatice, afecţiuni neurologice. Pe lângă cura externă, apa de Felix este bună şi pentru cura internă, aşa numita crenoterapie. susţine dr. Gheorghe Moraru, medic primar de recuperare medicală. Apa este caracterizată ca o apă bicarbonatată, sulfatată şi clorurosodică ceea ce îi confera o acţiune benefică în constipaţie cronică, colite cornice spastice şi dureroase, megacolon, dischinezii bilioduodenale, gastrită hiperacidă, hepatite cornice, diabet zaharat, gută. În cura externă efectele benefice se resfrâng asupra bolilor reumatismale, cronice si degenerative, reumatism abarticular, afecţiuni post-traumatice, post-operatorii, proteze şold, genunchi, hernia de disc cervicale şi lombare operate, afecţiuni ale sistemului nervos central şi periferic, pareze, paralizii, nevrite, polinevrite, ale sistemului circulator, arterite. Potrivit specialiştilor din cadrul unei baze de tratament un efect mai puţin cunoscut al apei termale este acela că valorite crescute ale tensiunii arteriale scad progresiv până aproape de normalizare după 10-14 zile de cura externă. Chiar dacă pare greu de crezut, apa termominerală din aceste bazine este bună de băut. O spun analizele şi o spun şi specialiştii. Mai mult decât atât medicii o recomandă pentru consumul zilnic. Calitatea apei termale depinde direct de rocile prin care trec, pe care le dizovă.
Hotelurile din statiunea Baile Felix ofera tratamente in bazine cu apa termala in incinta sau la exterior, tratamente terapeutice, sali de gimnastica medicala, SPA-uri moderne cu jacuzzi si masaj, iar restaurantele intampina clientii cu muzica live si preparate. Alternativa la cazare sunt si pensiunile , vile turistice din statiune. Pentru a rezerva cazare in Statiunea Baile Felix, de multe ori trebuie rezervare din timp.

 

Adaugă comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonamente Anunturi

Top